Newsletter Azure - květen 2024

 
 

Hybrid Cloud
28 IV 24 Author: Tým Azure

Newsletter Azure - Květen 2024

Přečtěte si naše poslední články o Azure Files, kde se dozvíte obecnou teorii o této službe, praktický návod, jak Azure Files zprovoznit a přidat do svého průzkumníka Windows.

Na našem webu se můžete rovněž dočíst o využití licencování SQL serveru skrze Azure Arc. Kolega Vladimír Krajkář v článku rozebírá, proč zvážit Azure Arc, jeho výhody a jak na tento způsob licencování přejít.

Defender for Cloud supports Azure Database for MySQL - Flexible Server

Microsoft Defender for Cloud chrání Vaši databázi Azure Database pro MySQL – Flexible Server před hrozbami bez ovlivnění výkonu nebo dostupnosti. Sníží riziko úniku dat, útoků a neoprávněného přístupu monitorováním neobvyklých nebo podezřelých aktivit ve vaší databázi. Tuto funkci můžete snadno povolit z portálu Azure, abyste začali dostávat bezpečnostní upozornění a přehledy pro vaši databázi Azure Database pro MySQL - Flexible Server a obdrželi doporučení, jak zmírnit potenciálně škodlivé hrozby.

What is Defender for open-source databases - Microsoft Defender for Cloud | Microsoft Learn

Azure SQL Database elastic jobs

Využijte Azure SQL Database elastic jobs k automatizaci, plánování a spouštění T-SQL jobs pomocí Azure Portal, PowerShell, REST nebo T-SQL API na skupinu SQL databází napříč servery, elastickými pooly a předplatnými. Elastic jobs mohou zvládat širokou škálu úkolů, jako je obnova indexů, aktualizace schémat, sběr výsledků dotazů pro analýzy a monitorování výkonu.

General availability: Elastic Jobs in Azure SQL Database - Microsoft Community Hub

Azure Machine Learning data collector is now generally available

Azure Machine Learning data collector poskytuje v reálném čase záznamy vstupních a výstupních dat z modelů nasazených na spravované online koncové body nebo online koncové body Kubernetes. Azure Machine Learning ukládá zaznamenaná data inferencí do úložiště Azure blob. Tato data lze poté plynule využít pro monitorování modelu, ladění nebo auditování, čímž poskytuje přehled o výkonu vašich nasazených modelů.

Data collector momentálně nabízí:

  • Záznam dat inferencí na centrální místo (Azure Blob Storage)
  • Podpora pro spravované online koncové body a online koncové body Kubernetes
  • Definice na úrovni nasazení, což umožňuje maximální změny v jeho konfiguraci
  • Podpora pro logování jak payloadu, tak vlastního logování

Inference data collection from models in production - Azure Machine Learning | Microsoft Learn

Collect production data from models deployed for real-time inferencing - Azure Machine Learning | Microsoft Learn

General availability: Application Gateway Web Application Firewall (WAF) inspection limit & size enforcement

Regionální Web Application Firewall (WAF) Azure integrovaný s Application Gateway v2 nyní umožňuje lepší kontrolu nad limity prohlížení a vynucení velikosti pro WAF politiky běžící na Core Rule Set (CRS) verze 3.2 nebo vyšší. Tato funkce vám umožňuje samostatně nastavit kontrolu request body, maximální limit request body požadavku a maximální limit pro nahrávání souborů. Navíc nyní je možné deaktivovat vynucování maximálního limitu request body a/nebo limitu nahrávání souborů bez toho, abyste museli zrušit request body požadavku. Díky této aktualizaci máte nyní větší flexibilitu v nastavení, jak WAF prověřuje požadavky, přičemž umožňuje procházení větších požadavků bez blokování.

Web application firewall request size limits in Azure Application Gateway - Azure portal | Microsoft Learn